En önemli A vitamini kaynakları karaciğer, böbrek, süt ve tereyağıdır. En önemli Provitamin A kaynakları ise yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak ve kara, lahana ile turuncu renkli (havuç, patates, kabak) sebzelerdir. Beta karoten yeşil bitkilerde en çok bulunan A vitamini formudur. Daha koyu yeşil renkli sebzeler daha fazla karoten içermektedirler. Turuncu renkli meyve ve sebzelerden (havuç, kayısı, mango, patates, kabak) daha koyu turuncu olanları daha fazla provitamin A içermektedir. Tahıllar ve baklagiller de önemli karotenoid kaynağıdır. Hayvansal gıdalarda da
karotenoid bulunur. Örneğin balık, yumurta sarısı, kabuklu deniz hayvanlar ve kümes hayvanlarında bulunur.
A vitamini takviyesi hakkında daha fazla bilgi için ilgili sayfamızı ziyaret edin.